Hvordan er det at bo på et botilbud?

Beboerne fortæller...

Hvordan er det at bo på et botilbud? På Bostedet Løvegård er det vores erfaring, at alle beboere er forskellige og derfor også skal mødes forskelligt. Du vil derfor på Løvegård træde ind i et hus med oprigtig omsorg, humor og varme – for alle og enhver. Nedenfor kan du læse udsagn fra vores beboere om at bo på Løvegård. Har du spørgsmål eller ønsker at høre mere om stedet, er du meget velkommen til at kontakte os.

Hvad tænkte du første gang, du så huset?

“Det første jeg tænkte, da jeg så Løvegård, var, at der var pænt og stort, god plads, fred og ro, men ikke længere ude på landet end at man lige kunne gå op til bussen.” 

“Jeg tænkte, at her så godt ud, og jeg mærkede en god energi – det er det bedste værelse, jeg har boet på – fantastisk. Jeg er ellevild med den røde farve på væggen.”

“Her er god plads, og det er vigtigt for mig for at kunne føle mig tilpas.”

Hvordan er det at bo på et botilbud, når man er ny her?

“Jeg blev taget godt imod fra starten, og der blev gjort meget, langt over det forventelige for, at jeg skulle føle mig godt tilpas her.”

“Det er, som jeg ville have det, og havde brug for. De første fire dage græd jeg, men efter en uge følte jeg mig hjemme – jeg blev mødt af medarbejdere, som kunne rumme mig – jeg blev lyttet til og set og hørt.”

“At være ny et sted er lig med ensomhed, men her er du ikke ny længe – man kommer hurtigt ind i varmen.”

“Det gik stærkt, da jeg skulle flytte hertil. Jeg var stresset og utryg. Jeg er ikke god til forandringer. Til at begynde med vidste jeg ikke rigtigt, hvor jeg skulle gøre af mig selv. Der var nye lyde, som forstyrrede mig – jeg sov ikke i flere nætter. I stedet brugte jeg dem til at få indrettet mig og satte ting på hylder – i dag er jeg tryg ved at bo her og kan med de andre – det er et godt fællesskab!”

Hvordan er det at bo her i dag?

“Her er hyggeligt at være, og her er pænt indrettet – mine veninder siger, at det ligner mere et kollegie end en institution.” 

Hvad får du ud af at bo her?

“Jeg er godt i gang med at arbejde med mig selv. Jeg øver mig i at være tryg i mit eget selskab. Samtidig øver jeg mig i at komme og opsøge hjælp, når jeg får det skidt, så jeg også kan det den dag, jeg bor for mig selv igen.” 

“Jeg har fået hjælp til at trappe ud af min medicin – det har været en hård periode, og så har jeg tabt mig.”

“Jeg har opdaget, at negativiteten i mig selv ikke er så farlig, og jeg har lært at acceptere, at alle følelser er okay – uden at være bange for dem.”

“Jeg får meget ud af at bo her. Jeg får både plads til mig selv, men også nem og tryg adgang og kontakt til andre, hvor jeg føler mig mødt og hvor jeg uden besvær kan føle mig god, som jeg er – jeg oplever, at en gradvis helbredelse og forbedring finder sted.”

“Her er nem adgang til sundhed, økologi og kropslig bevægelse, og da jeg gerne vil leve sundt, bliver dette behov mødt uden problemer, især da der er stor fokus på sund kost.”

“Jeg har altid haft meget svært ved at være alene, så i den tid, jeg har boet her, har jeg kunnet øve mig i at være alene, fordi jeg har vidst og kunne høre, at der var andre omkring mig. I dag kan jeg tage en hel “alene-dag” og hygge mig i mit eget selskab. Det skal man jo kunne, hvis man skal bo i egen lejlighed.”

“Siden jeg flyttede ind her, har jeg ikke været indlagt i psykiatrien. Dér har jeg været mange gange tidligere – jeg håber aldrig, at jeg ender der igen.”

Hvordan er det at bo med andre?

“Jeg føler mig tryg her med de andre, som bor her. Det er et godt fællesskab – selvfølgelig kan det godt være lidt irriterende, men mest hyggeligt – det handler om én selv og skyldes min diagnose, når det er lidt svært nogle dage.”

“For mig er det rart at bo med andre, jeg føler mig aldrig alene. Der er altid én inde ved siden af og altid nogen at komme til – det er vigtigt for mig.” 

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte Bostedet Løvegård, hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger om bostedet, vores omgivelser og aktiviteter, tilgange og metoder m.m.